Sakoma, kad kiekvienai daržovei – savas laikas, tačiau kopūstus valgome nepriklausomai nuo metų laiko ir, svarbiausia, jie mums neatsibosta. O ir patiekalų iš šių daržovių galima pagaminti nesuskaičiuojamą daugybę, vieną už kitą skanesnių.
Briuselinių kopūstų ir porų apkepas
Reikės: 2 porų baltųjų dalių, 200 g briuselinių kopūstų, 30 g sviesto, 30 g kvietinių miltų, 300 ml pieno, druskos ir maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio muskatų, 1 šaukštelio angliškų garstyčių, 125 g sutarkuoto čederio sūrio, 30 g susmulkintų džiūvėsėlių.
Porus supjaustykite griežinėliais, briuselinius kopūstus, jei didesni, perpjaukite per pusę, sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir pavirkite 2 minutes. Nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nustatę nedidelę kaitrą keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kepinkite (apie 2 minutes) iki rusvos, vientisos masės. Pamažu supilkite pieną, atsargiai maišykite, iki padažas sutirštės. Įberkite druskos, pipirų, muskatų, įdėkite garstyčių, pusę kiekio sūrio ir išmaišykite.
Daržoves sudėkite į karščiui atsparų indą, apipilkite padažu, užbarstykite likusį sūrį ir džiūvėsėlius. Kepkite orkaitėjeapie 20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus.
Kepti žieminių kopūstų gabaliukai
Reikės: 1 nedidelio žieminio kopūsto, 5 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto kmynų, druskos, maltų juodųjų pipirų, 1 didelės citrinos.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Kopūstą supjaustykite į 8 dalis, citriną – į 4 skilteles. Kopūsto gabaliukus sudėkite į kepimo skardą, apipilkite aliejumi, apibarstykite prieskoniais ir kmynais, sudėkite citrinos skilteles.
Kepkite apie 25–30 minučių abi puses. Prieš patiekdami kopūsto gabaliukus apšlakstykite citrinos sultimis.
Šiltos spalvingos kopūstų „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!