Ruošiant šį patiekalą užtruksite tik 30 minučių. Tad pirmyn!
Pirmiausia, žinoma, reikia pradėti nuo to, kas tai yra antrekotas. Antrekotas — tai mėsos šmotas iš jaučio/karvės nugaros, dažniausiai su kaulu, bet jei ji išpjauni — be kaulo. Jei rasti gerą, jauno gyvulio, tai bus pakankamai minkštas ir sultingas. Labai tinka kepsniams tiek ant grotelių, tiek keptuvėje. Žinoma, rasti gerą, sunku, bet įmanoma. Renkantis jautieną labiausiai reikia atkreipti dėmesį į riebalus. Jei riebalai stambūs, geltoni — gyvulys yra senas, jei balti — jaunas.
Reikės:
2 antrekotai;
1 svogūnas;
100 ml raudono vyno;
100 ml sultinio;
50 gr. sviesto;
druskos, pipirų.
Nuo mėsos reikia nupjauti plėves, riebalus. Galima išpjauti kaulą (aš viename kepsnyje išpjoviau, kitame palikau). Padruskinam, papirinam ir kepame labai labai gerai įkaitintoje keptuvėje.
Kepame iš abiejų pusių po 3–4 minutes. Aš mėsą verčiu ant kitos pusės po minutės nuo to, kai viršuje pasirodo raudonos sultys. Gerai pakepame svogūną. Ten pat pilame vyną, ir leidžiame jam beveik visam nugaruoti. Iškeptą mėsą pridengiame ir ilsiname.
Tuo tarpu keptuvėje, kurioje kepėme mėsą, pakaitiname sultinį (jei nėra degėsių, kitu atveju sultinį pilame į keptuvę kur kepa svogūnai). Pagranmdome priekepus ir viską supilame į keptuvę, kur yra svogūnai. Pakaitinam, kol nugaruos maždaug pusė sultinio. Ugnį išjungiame ir į padažą dedame šaltą sviestą. Maišydami jį ištirpdome, kol padažas sutirštės. Valgome su bulvių koše.
Skanaus!