Prasidėjo šiltasis metų sezonas. Daugumai šis laikotarpis asocijuojasi su buvimu gamtoje, maisto ruošimu grilyje bei smagiais pašnekesiais su mylimais žmonėmis. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė – ne išimtis. Ji sako, kad sako, kad vasarą jai labiausiai praverčia greitai paruošiamų patiekalų receptai, kuomet gardžiai pavalgyti gali gausus būrys artimųjų bei draugų....
prieskoniai
Gėlės suteikia mūsų namams ir sodams gyvybės. Tačiau be mėgstamų orchidėjų, rožių yra ir tokių augalų, kuriais, matyt, niekada nepapuošime savo aplinkos ir galime tik pasvajoti dėl jų savikainos....
Koks būtų mūsų pasaulis be prieskonių ir pagardų? Maistas tikrai būtų prėskas ir neskanus. Negalima įsivaizduoti jokios pasaulio virtuvės be prieskonių. Kvapiosios žolelės ir sėklos patiekalams suteikia išskirtinį skonį, gerina virškinimą ir nuotaiką....
Toks keptas sūris skaniausias dar šiltas!...
Dėl šių traškučių tikrai verta pasisukioti virtuvėje....
Be prieskonių jau neįsivaizduojame savo gyvenimo. Jie suteikia maistui skonį, aromatą, padeda atskirti, kurios šalies virtuvės patiekalą skanaujame. Tačiau tam, kad galėtumėme jais naudotis ir mėgautis kuo ilgiau, reikia žinoti laikymo gudrybes....
Kuriant namų interjerą daug galvojame apie detales ir jų patogų naudojimą. Juk norisi, jog kiekvienas daiktas turėtų savo natūralią vietą, būtų naudojamas, tačiau kaip kasdienybėje naudojamus produktus pasiekti lengvai, greitai bei kaip išlaikyti puikų interjerą? Siūlome paversti juos interjero detale!...
Vasaros iškylos tampa vis dažnesnėmis atšilus orams ir atėjus vasarai. Natūralu, kad leidžiant laiką gamtoje su artimaisiais ir draugais norisi juos nustebinti ir paraginti paragauti dar neišbandytų skonių. Nors dažniausiai ant kepsninės ar šašlykinės yra kepama mėsa ar žuvis ir ieškoma būtent šių produktų išskirtinių receptų, „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas ragina išbandyti grilyje keptus vaisius, kurie patiks ne tik suaugusiems, bet ir mažiesi...
Norisi kažko paprasto ir gardaus? Išbandykime šį bulvių receptą. Jas galite valgyti kaip užkandį arba pasitelkti garnyrui....
Svarbiausia varškėčių gamybos paslaptis, pasirodo, yra visai paprasta. Kad varškėčiai (tiek saldūs, tiek sūrūs) nebūtų kieti, reikia labai saikingai berti miltų. Tešlą geriausia sumaišyti šaukštu, o ne minkyti iki kietumo. Kuo mažiau miltų, tuo puresni varškėčiai....
Dar nesėjote pipirnių? Pradėkite dabar! Praturtinsite savo kasdienį meniu žaliaisiais vitaminais labai paprastu būdu. Pipirnių lapeliuose yra jodo, geležies druskų, kalcio, karoteno, kitų mineralų, ir daug vitamino C. Karstelėjęs pipirnių skonis duos smagumo salotoms, sudarys draugiją pusryčių kiaušiniui, o įprastai žiemos vakarienei duos pavasarinio džiugesio....
Pasaulyje yra daugiau kaip 1000 rūšių augalų, kurių tam tikros dalys vartojamos kaip prieskoniai. Lietuvoje dažniau auginama apie 100 rūšių prieskoninių augalų. Labai daug prieskoninių augalų Lietuvoje gerai auga daržuose, soduose ar gėlynuose ir juos nuo pavasario iki rudens galima kasdien naudoti gaminant valgius, o per vasarą pasiruošti jų atsargų....