Aguročiai ir patisonai, moliūginių šeimos daržovės, Lietuvoje plačiai auginamos jau gan seniai, o per pastaruosius dešimtmečius tapo tikru lietuviškų daržovių pavyzdžiu. Rugsėjis – puikus metas ne tik mėgautis paskutiniais aguročiais ir patisonais, bet ir apmąstyti praėjusį sezoną bei pradėti planuoti ateinančių metų derlių. Ar žinojote, kad šios daržovės ne tik skanios, bet ir ypač vertingos savo maistinėmis savybėmis? Leiskimės į kelionę po aguročių ir patisonų pasaulį, sužinokime jų auginimo paslaptis ir įdomybes, kurios pravers tiek šį rudenį, tiek planuojant ateinančių metų daržą.
patisonai
Patisonai – viena iš moliūgo atmainų, kuri išsiskiria savo vaisių forma. Priklausomai nuo veislės, jie gali būti lėkštės arba varpo formos. Ši daržovė yra vertinama dėl savo dietinių savybių. Patisonai yra nesudėtingai virškinami, o juose esančios medžiagos skatina vandens išsiskyrimą....