Pavasarėjantys orai vilioja daugiau laiko praleisti gryname ore. Soduose ir sodybose laiką leisti mėgstantiems žmonėms teks pasukti galvą ne tik kokias gerybes auginti, bet ir kaip saugiai leisti laiką vasarnamiuose. Ugniagesiai gelbėtojai pažymi, kad ilgesnį laiką nebuvus vasarnamiuose, pavasarį juos reiktų atidžiai apžiūrėti ir atsakingai įvertinti jų būklę. Ypač patariama atkreipti dėmesį į elektros instaliaciją ir malkomis kūrenamas krosnis. ...
malkų rietuvė
Jau anksčiau rašėme, kad meno kūriniu gali tapti praktiškai bet kas – net skalbimo mašinos būgnai. Šįkart vėl dalijamės tinklalapio boredpanda.com atrastomis idėjomis, į ką gali pavirsti paprasčiausios malkos....
Kaip gi atrodytų tradicinės sodybos be malkų? Malkos gali būti skirtos ir pagrindinei krosniai, ir pirtelės ar karšto kubilo krosnelei, laužui susikurti ir maisto lauko židinyje ar šašlykinėje išsikepti. Jos pardavinėjamos ir nedideliais paketais, kuriuos gal ir patogu pirkti, jei į sodybą važiuojate kartą per tris mėnesius, tačiau dažniau jose apsilankantys ar netgi gyvenantys tokių žaidimų negali sau leisti ir perka malkas didesniais kiekiais. Tačiau kur jas laikyti?...
Užmiesčio namas be malkų neįsivaizduojamas. Net jei vasarnamis šildomas elektra, malkų vis tiek prireiks pirčiai iškūrenti ar šašlykui išsikepti. Taigi, reikia pasirūpinti pakankamu jų kiekiu ir sugalvoti, kur jas laikyti. O laikyti malkas reikia taip, kad jos ne tik būtų ranka pasiekiamos, bet ir būtų tinkamos naudoti: sukapotos ir sausos. Pateikiame patarimus, kaip laikyti malkas vasarnamyje....
Linksmai pleškančios malkos namams suteikia nepakartojamo jaukumo, o kas gali būti maloniau nei darganotą rudens vakarą išsikaitinti malkomis pakūrentoje pirtyje. Vienintelė problemėlė – kur laikyti malkas, kad jos išliktų sausos. Juk drėgnos malkos kur kas prasčiau dega, šilumos nuo jų mažiau, o dūmų ir kreozoto daugiau....
Net jei šildote namą elektra, pirčiai iškūrenti ar šašlykams išsikepti reikės malkų, tad reikia jomis apsirūpinti ir kažkur laikyti. Kad tinkamos malkos visada būtų po ranka, jos turi būti sukapotos ir sausos....