Norintiems prasidėjusį grilio sezoną paįvairinti kitais patiekalais, o ne vien tik šašlykais ar kepsniais, verta išmėginti žuvį ir jūros gėrybes. Žinomas keliautojas, kulinaras ir grilio entuziastas Vytaras Radzevičius dalijasi savo patarimais, kaip žuvį kepsninėje paversti neįtikėtino gardumo pietumis....
grilis
Vieniems jau prasidėjo, o kiti jo dar laukia, bet jau visai netrukus visoje Lietuvoje įsibėgės grilio sezonas. Nors grilinimas dažniausiai asocijuojasi su mėsa, pastebima tendencija kepsninėse kepinti ir vaisius bei daržoves. Grilyje šalia mėsos vietos daržovėms bei kitiems gardumynams atranda ir žinomas keliautojas, kulinaras Vytaras Radzevičius. Jis dalinasi, kaip teisingai pradėti grilio sezoną, ir kokias naujausias tendencijas jis pastebi....
Šefas Vylius Blauzdavičius dalijasi puikiomis patiekalų idėjomis Mindaugo karūnavimo dienai paminėti
Pastaraisiais dešimtmečiais Lietuvoje kaip niekad išpopuliarėjo įvairūs grilio patiekalai, tačiau jais lietuviai mėgavosi ir prieš šimtus metų. Rytoj minint Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, virtuvės šefas ir BBQ ekspertas Vyliaus Blauzdavičius pristato senovės lietuvių kulinarinius papročius ir dalijasi nesenstančiais grilio receptais....
Ilgiausią metų dieną daug kas renkasi praleisti gamtoje, juolab, kai prieš akis – ilgasis savaitgalis. Neatskiriama Joninių dalis – mėsos ant žarijų kepimas bei įvairūs užkandžiai, kuriuos lengva pasigaminti namuose bei pasiimti su savimi į iškylą švenčiant ilgiausią metų naktį. Kad vasaros šventės metu maistas netaptų jūsų ar svečių galvos skausmo priežastimi, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė dalinasi Joninių receptų idėjomis – nuo užkandžių ir pagrin...
Maisto kepimas ant žarijų asocijuojasi su vasaros pramogomis lygiai taip pat kaip poilsis prie ežero ar porcija ledų, tačiau geriausia tai, kad kepimo sezonas gali tęstis net ir iki vėlyvo rudens. Jeigu šią vasarą dar neruošėte maisto lauke, nevėlu pradėti tai daryti. Įsigyti savo pirmąją kepsninę ar pakeisti savo kepimo įrankį naujesniu, padės straipsnyje pateikiama informacija. Apie kepsninių įvairovę ir pasirinkimo kriterijus konsultuoja Lietuvos Barbekiu kepėjų asoc...
Oro temperatūrai kylant vis sparčiau, daugėja progų nuo kepsninių ar grilių nuvalyti dulkes bei pakviesti šeimą ar draugus į gardžią popietę gryname ore. Dietistė Vaida Kurpienė dalijasi patarimais, kaip mėgautis ne tik skaniais, bet ir nebrangiais bei sveikais ant grilio paruoštais patiekalais. Ji taip pat apžvelgė vis labiau populiarėjančias alternatyvas ir pažėrė įžvalgų tiems, kurie grilio sezono neįsivaizduoja be šašlykų....
Vasara – tai metas, kai dauguma mėgstame išeiti į savo kiemą ar išvykti į gamtą ir pasimėgauti gardžiu bei sultingu grilio maistu. Dažniausi grilio patiekalai – įprasti šašlykai ar dešrelės. Siūlome Jums keletą alternatyvių receptų, kurie ne tik suteiks naujų skonių, bet ir leis mėgautis sveikesniu maistu....
Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius patiekalus, pravartu žinoti ir kelias skirtingų patiekalų gaminimo gudrybes: kaip priderinti tinkamus marinatus, prieskonius, pasirinkti tinkamą kepimo laiką, kaitrą. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad pavasarį susidomėjimas ant grilio r...
Vasaros iškylos tampa vis dažnesnėmis atšilus orams ir atėjus vasarai. Natūralu, kad leidžiant laiką gamtoje su artimaisiais ir draugais norisi juos nustebinti ir paraginti paragauti dar neišbandytų skonių. Nors dažniausiai ant kepsninės ar šašlykinės yra kepama mėsa ar žuvis ir ieškoma būtent šių produktų išskirtinių receptų, „Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas ragina išbandyti grilyje keptus vaisius, kurie patiks ne tik suaugusiems, bet ir mažiesi...
Šį savaitgalį sinoptikams žadant gerus orus, greičiausiai ne vienam kyla mintis, jog būtų neblogai ant atviros ugnies pasikepti mėsos. Tai nėra sunku, kadangi kepimas ant grotelių yra įgūdžius aukštinantis užsiėmimas. Jeigu gerai paruošėte mėsą ir mokate ją iškepti, jums nereikės įmantrios kepsninės. Spontaniškai išvažiavus stovyklauti tiks ir pati pigiausia kepsninė, dar daugiau, galite nemokėti pinigų, o pasidaryti kepsninę iš plytų ir medžio šakelių. Kita ...
Jei neturite laiko išvykti į gamtą, pasimėgauti gardžiais kepiniais galite balkone. Įgyvendinti šį norą padės Henrik Drecker sumanytas prikabinamas grilis „Bruce Handrail Grill“. Dizaineris siūlo pasimėgauti vakarone jaukioje terasoje ar balkone, o ne perpildytose parkų ar maudymosi zonose....