Kiekvienoje virtuvėje kempinės – tai užterščiausi objektai. Stebėtis nederėtų, nes būtent kempinėmis surenkame ir nušveičiame nešvarumus bei maisto likučius nuo virtuvės paviršių. Nors sunku būtų ginčytis, kad virtuvės kempinėlė sukaupia itin daug nešvarumų, vis dėlto būtų nepraktiška kempinėles keisti po kiekvieno naudojimo. Taigi štai trys būdai išvaduoti virtuvės kempinėles iš bakterijų gniaužtų.
1. Dėkite jas į mikrobangų krosnelę
Pradėkite procedūrą išmirkydami kempinę vandenyje su muilu ar obuolių actu. Svarbu nepamiršti, kad prieš dedant kempinėles į mikrobangų krosnelę jos turi būti šlapios, nes sausos kempinėles yra degios. Taigi gerai išmirkytas kempinėles dėkite vienai ar dviem minutėms į mikrobangų krosnelę. Karštis kartu su dezinfekuojamosiomis acto savybėmis nužudys visas ant kempinėles esančias bakterijas ir pašalins kvapus.
2. Dėkite į indaplovę
Jei kempinėlės pakankamai naujos, pakaks įdėti jas indaplovę įprastiniu režimu. Jei nemanote, kad to pakanka, indaplovėje plaukite kempinėles ilgesniu režimu.
3. Mirkykite acto vonioje
Tiems, kurie neturi mikrobangų krosnelės, galbūt pasirodys priimtini natūralūs kempinėlių valymo būdai. Štai itin nesudėtingas receptas: mirkykite kempinėlę per naktį stiklinės karšto vandens, pusės stiklinės acto ir trijų šaukštų druskos tirpale. Ryte perskalaukite kempinėlę šiltu vandeniu.