Šis užkandis pritiks ir šventiniam stalui, ir eiliniam savaitgaliui.
Reikia:
300 g. varškės tepamo sūrelio;
1 skiltelės česnako;
350 g rūkytos lašišos filė.
Špinatiniam omletui:
1 pakuotės šaldytų špinatų;
2 skiltelių česnako;
1 v. š. sviesto;
4 kiaušinių;
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų;
žiupsnelio druskos.
Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.
Į atvėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakyte su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų-kiaušinių masę.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškepta omletą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku, galima įpjaustyti šviežių krapų. Ant ompleto užtepkite sūrelio masę, sudėliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir patiekite.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“
Dėmesio! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir kovo mėnesio pabaigoje išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.