53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Pirštus apsilaižysite: naminių žuvų pirštelių receptas

Pirštus apsilaižysite: naminių žuvų pirštelių receptas

Žuvų piršteliai – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. O ypač tie, kuriems patinka žuvies bei jūros gėrybių patiekalai. Žuvų piršteliai – ne tik skanus, bet ir nesunkiai pagaminamas patiekalas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų. Šiam patiekalui pagaminti užtenka šviežios žuvies, mėgstamų prieskonių, kiaušinių ir džiūvėsėlių. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad žuvį lietuviai gausiai perka ir vasarą. Be to, pastebima, kad populiarėja ir specialiai kepimui ant grilio skirta žuvis.

Pasigaminti paprasta

„Žuvį ir jūros gėrybes lietuviai mėgsta visais metų laikais. Vasarą pastebime, kad padidėja susidomėjimas kepimui ant žarijų jau paruošta žuvimi ir jūros gėrybėmis: marinuotais karpiais, lašišomis, krevetėmis. Be to, pirkėjai dažniau dairosi ir įmantresnės rūšies žuvies: plekšnės, juodojo paltuso ar vilkžuvės“, – teigia V. Budrienė.

Išmėginkite vieną iš trijų žuvų pirštelių receptų

Klasikiniai žuvų piršteliai

Klasikiniai žuvų piršteliai
Klasikiniai žuvų piršteliai
Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

250 g gabalėliais supjaustytos vilkžuvės

Džiūvėsėlių

Druskos ir pipirų

Išplakto kiaušinio

40 g miltų

Gaminame:

Žuvies gabalėlius pavoliokite miltuose, tuomet merkite į kiaušinį ir pavoliokite su druska ir pipirais sumaišytuose džiūvėsėliuose. Galiausiai įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir apie 15 minučių kepkite, kol šie gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu padažu bei garnyru.

Klasikiniai žuvų piršteliai

Klasikiniai žuvų piršteliai
Klasikiniai žuvų piršteliai
Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

1 suplakto kiaušinio

85 g džiūvėsėlių

Citrinos sulčių

Tarkuotos citrinos žievelės

1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus

400 g juostelėmis supjaustytos vilkžuvės

4 šaukštų majonezo

140 g išvirtų šaldytų žirnelių

100 g špinatų lapų

Gaminame:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į negilų indą sudėkite išplaktą kiaušinį. Į lėkštę supilkite džiūvėsėlius ir sumaišykite juos su druska, pipirais ir raudonėliais bei tarkuota citrinos žievele. Kepimo skardą sutepkite aliejumi. Žuvies gabalėlius pamirkykite į kiaušinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Tuomet dėkite į kepimo skardą, kepkite apie 15 minučių. Majonezą sumaišykite su citrinų sultimis, atskirame dubenyje sumaišykite špinatus su žirneliais ir salotas pagardinkite pagamintu majonezu.

Aštrūs žuvų piršteliai

Aštrūs žuvų piršteliai
Aštrūs žuvų piršteliai
Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

Suplakto kiaušinio

400 g juostelėmis supjaustytos vilkžuvės

Džiūvėsėlių

Druskos

Čili miltelių

Kumino

Pipirų

Gaminame:

Prieskonius sumaišykite su džiūvėsėliais. Tuomet žuvies juosteles pavoliokite kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir apie 15 minučių kepkite žuvį, kol ši gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu padažu bei garnyru.

Mano išsaugoti straipsniai