53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Dieviškai skanus pyragas „Magdė"

Dieviškai skanus pyragas „Magdė”

Vėl pasikapsčiau po mūsų receptų knygos ruošimo archyvą ir šį kartą dalinuosi sesers receptu, kaip pasigaminti iš vaikystės žinomą pyragą “Magdė”. Jis gerokai skanesnis nei pirktinis. Aš pati jo kepti nebandžiau – ragavau tik sesės gamintą. Man patiko labai. Kokia proga būtinai ir aš išbandysiu šį receptą.

Sudėtis:

Pagrindui:

100 g sviesto

1 kiaušinis

90 g cukraus

1 a.š.kepimo miltelių

1-1,5 stiklinės miltų

Kremui: 15 g želatinos

180 g cukraus

100 g vandens

140 g kiaušinių baltymų (3-4)

5 g citrinų rūgšties

100 g sviesto

190 g kondensuoto pieno su cukrumi

20 g kakavos

Paruošimas: Pagrindui kambario temperatūros sviestą ištrinti su kiaušiniu ir cukrumi, supilti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų, ir iškloti į riebalais išteptą skardą. Kepti 15-20 min. 175 C orkaitėje, kol gražiai pagels. Iškeptą pagrindą atvėsinti ir aptepti obuolių džemu. Kremui želatiną užmerkti ir ištirpinti. Cukrų ir vandenį kaitinti tol, kol ims kilti burbuliukai. Tuo pačiu metu išplakti kiaušinių baltymus. Verdantį sirupą plona srovele supilti į baltymus. Plakti toliau, įberti citrinų rūgšties. Atskirame inde sumaišyti ištirpintą sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą. Baltymų masei pravėsus, supilti sviesto, kondensuoto pieno ir kakavos mišinį. Pabaigoje supilti ištirpintą želatiną. Paruoštą kremą supilti į formą ant trapaus papločio. Šaldyti kelias valandas.

Mano išsaugoti straipsniai