Kartais labai norisi ko nors saldaus, tačiau nėra laiko kepti pyragus. Šiandien pasidalinsiu gerai žinomu receptu, kuris keliauja iš lūpų į lūpas, bet kuris vis dar kai kuriuos nustebina. Tai – per 5 minutes pagaminamas tortas iš vos kelių ingredientų. Be to, šis saldėsis – puiki alternatyva daug laiko ir pastangų reikalaujančiam medaus tortui.
Meduolių tortas
Kartais labai norisi ko nors saldaus, tačiau nėra laiko kepti pyragus. Šiandien pasidalinsiu gerai žinomu receptu, kuris keliauja iš lūpų į lūpas, bet kuris vis dar kai kuriuos nustebina. Tai – per 5 minutes pagaminamas tortas iš vos kelių ingredientų. Be to, šis saldėsis – puiki alternatyva daug laiko ir pastangų reikalaujančiam medaus tortui.
Sudėtis:
Pakelis meduolių
0,5 l riebios grietinės
Pusė stiklinės cukraus
Vanilinis cukrus
Nutarkuotos citrinos žievelės pagal skonį
Paruošimas:
Grietinę išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir šiek tiek citrinos žievelės. Meduolius supjaustyti griežinėliais. Giliame inde sumaišyti meduolius ir išsuktą grietinę taip, kad visi meduolių gabalėliais pasidengtų grietine. Meduolius suversti į kepimo formą ar kokį kitą indą ir dėti nakčiai į šaldytuvą. Ryte jau galite mėgautis puikiu meduolių tortu.
Skanaus!
Šaltinis: Jauku Namuose