Šį receptą, galima sakyti, nusižiūrėjau iš vieno prekybos centro. Prieš keletą metų, kai dirbau tokį darbą, kur dažnai nebūdavo laiko normaliems pietums, iš ryto užsukdavau į parduotuvę ir pirkdavau kokių nors salotų. Mikrobangės ar kokio kito įrenginio maistui šildyti / gaminti biure nebuvo, tad tekdavo pasisotinti šaltu maistu. Bet nieko, skrandis atlaikė, o aš prisirinkau visokių mišrainių ir salotų receptų.
Taigi lęšių mišrainė, salotos ar kaip kitaip tai galima pavadinti. Beje, šitą mišrainę gaminu gana dažnai ir sulaukiu prašymų pasidalinti receptu. :)
Sudėtis:
Stiklinė lęšių (dažniausiai naudoju žaliuosius lęšius, bet šį kartą po ranka pasitaikė raudonieji – tinka ir tie, ir tie)
Svogūnas
2 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
Karštai rūkytas kumpelis ar šoninė
Petražolės
Majonezas
Paruošimas:
Lęšius išvirti ir atvėsinti. Svogūną supjaustyti smulkiai kubeliais ir apkepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kiaušinius kietai išvirti, o atvėsusius sutarkuoti stambia tarka. Kumpelį ar šoninę supjaustyti mažais kubeliais. Visus paruoštus produktus sudėti į indą, įspausti česnaką, įdėti smulkiai kapotų petražolių ir sumaišyti su majonezu. Sotu ir skanu!