Kodėl vaikystėje virti spurgas atrodo toks smagus užsiėmimas? Todėl, kad tai panašu į žaidimą – lipdai sau lyg iš plastilino, o dar, žiūrėk, ir skanu. Užtat vaikai taip mėgsta „padėti“ virtuvėje. Buvau pamiršusi šį receptą, tad teko jo ieškoti knygose – vaikai įkalbėjo. Ir netiesa, kad varškės spurgos labai riebios – bent jau šias valgant riebalų beveik nesijaučia.
Reikės:
3 kiaušinių,
2 trynių,
5 šaukštų cukraus,
10-12 šaukštų miltų,
0,5 kg riebios arba pusiau riebios varškės,
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio vanilinio cukraus,
400-500 ml aliejaus,
miltinio cukraus pabarstyti,
trupučio cinamono.
Kaip gaminti
* Kiaušinius ir trynius ištrinkite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.
* Suberkite kepimo miltelius ir miltus, suminkykite tešlą. Jeigu į tešlą įbersite daugiau miltų – formuoti spurgas bus lengviau, bet jos bus kietesnės ir sausesnės. Kuo mažesnės, tuo greičiau išverda. Kad būtų lengviau formuoti, delnus pamirkykite šaltame vandenyje. Visas spurgas padaryti vienodo dydžio bus nelengva…
* Suformuotas spurgas leiskite į verdantį aliejų. Nusileidusias ant dugno spurgas atsargiai pajudinkite šaukštu ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų prie dugno.
* Kai spurgos taps rusvos, ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite miltiniu cukrumi, cinamonu.
Bus skanu, jei ant spurgų užbersite truputį cinamono