Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Pats puikiausias burnoje tirpstančių spurgyčių receptas

Pats puikiausias burnoje tirpstančių spurgyčių receptas

Kodėl vaikystėje virti spurgas atrodo toks smagus užsiėmimas? Todėl, kad tai panašu į žaidimą – lipdai sau lyg iš plastilino, o dar, žiūrėk, ir skanu. Užtat vaikai taip mėgsta „padėti“ virtuvėje. Buvau pamiršusi šį receptą, tad teko jo ieškoti knygose – vaikai įkalbėjo. Ir netiesa, kad varškės spurgos labai riebios – bent jau šias valgant riebalų beveik nesijaučia.

Reikės:

3 kiaušinių,

2 trynių,

5 šaukštų cukraus,

10-12 šaukštų miltų,

0,5 kg riebios arba pusiau riebios varškės,

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

šaukštelio vanilinio cukraus,

400-500 ml aliejaus,

miltinio cukraus pabarstyti,

trupučio cinamono.

Varškės spurgytės
Varškės spurgytės
Shutterstock nuotr.

Kaip gaminti

* Kiaušinius ir trynius ištrinkite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.

* Suberkite kepimo miltelius ir miltus, suminkykite tešlą. Jeigu į tešlą įbersite daugiau miltų – formuoti spurgas bus lengviau, bet jos bus kietesnės ir sausesnės. Kuo mažesnės, tuo greičiau išverda. Kad būtų lengviau formuoti, delnus pamirkykite šaltame vandenyje. Visas spurgas padaryti vienodo dydžio bus nelengva…

* Suformuotas spurgas leiskite į verdantį aliejų. Nusileidusias ant dugno spurgas atsargiai pajudinkite šaukštu ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų prie dugno.

* Kai spurgos taps rusvos, ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Pabarstykite miltiniu cukrumi, cinamonu.

Bus skanu, jei ant spurgų užbersite truputį cinamono

Mano išsaugoti straipsniai