Savaitgalis – toks metas, kai galima sau leisti pasilepinti. Tad kodėl šiandien nepasigaminus lazanijos?
Sudėtis:
Lazanijos lakštai;
Baklažanas;
Skardinė konservuotų pomidorų savo sultyse;
2 svogūnai;
Sauja bazilikų lapelių;
Aliejaus kepimui;
~50 g sviesto;
2-3 valg. šaukštai grietinės;
3 skiltelės česnako;
Kietojo sūrio;
Druska, pipirai, malta džiovinta saldžioji paprika
Paruošimas:
Baklažaną nulupti, išilgai supjaustyti plonomis riekelėmis ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus. Iškeptus gabalėlius dėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
Paruošti pomidorų padažą. Svogūnus supjaustyti nedideliais gabalėliais arba pusžiedžiais ir šiek tiek apkepinti su šlakeliu aliejaus. Įdėti smulkiai sukapotas 2 česnako skilteles, po minutės sukrėsti konservuotus smulkintus pomidorus su visomis sultimis. Keletą minučių padažą pakaitinti, įberti druskos, pipirų, o kas mėgsta aštriau, galima ir čili pipiriuko. Galiausiai padažą nuimti nuo ugnies ir į jį suberti smulkiai kapotus šviežio baziliko lapelius (galima naudoti ir džiovintus bazilikus).
Atskirai pasiruošti grietinės padažą. Į nedidelį indą įdėti sviestą ir pakaitinti, kol ištirps. Įberti druskos, pipirų, maltos paprikos. Įdėti grietinės, gerai išmaišyti ir pakaitinti iki virimo. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens. Tada indą nuimti nuo ugnies ir į padažą įspausti česnako skiltelę.
Formuoti lazaniją. Į kepimo indą pilti šiek tiek grietinės padažo, dėti lazanijos lakštą. Ant jo uždti kelias kepto baklažano riekeles ir užpilti porą šaukštų grietinės padažo. Vėl dėti lazanijos lakštą, o ant jo kelis šaukštus paruošto pomidorų-svogūnų padažo. Ir tokiu principu suformuoti visą lazaniją. Ant viršutinio lazanijos lakšto užpilti likusį grietinės padažą ir užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio. Kepimo formą su lazanija kišti į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Skanių pietų!