Krevėtės-galiu pasakyti 100 proc., kad tai mano mylimiausias produktas, jas tiesiog dievinu! Gaila, kad Lietuvoje jos labai pabrango ir dabar jomis mėgautis tenka retokai. Šiandien siūlau greitą patiekalą iš pilno grūdo makaronų, krevėčių ir brokolių!
Reikės:
1/2 pakelio pilno grūdo makaronų (aš naudojau Dobele)
400 g virtų krevėčių (galima nauduoti žalias, tiesiog jas reikės pakepti 2-3 min ilgiau)
1/2 -1 brokolio
3-4 v.š. alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
šiek tiek tarkuoto parmezano (prieš patiekiant)
1-2 v. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų
Makaronus išverdame pagal instrukciją, paliekame apie 1-1,5 samčio skysčio, kuriame jie virė. Įkaitiname keptuvę su 1,5-2 v.š. aliejumi, dedame smulkintą česnaką, pakaitiname apie 30 sekundžių, tada beriame apvirtas krevetes, kepame apie 2 minutes, išimimame ir trumpam atidadedame.
Brokolį susmulkiname mažais žiedais, beriame į keptuvę, kur kepė krevėtės, pilame skysčio nuo makaronų, uždengiame ir patroškiname apie 3 min. Beriame makaronus ir krevėtes prie brokolių, pagardiname druska, pipirais, v.š. alyvuogių aliejumi, pašlakstome citrinų sultimis, viską išmaišome. Prieš tiekiant apibarstome parmezanu.