Tai ne sumuštinis, tai fantastiškas desertas, kurį labai gardu valgyti šiltą su ledais.
Reikės:
125 ml pieno miltelių,
500 ml kvietinių miltų,
1 kiaušinio,
10 g sausų mielių,
115 g (125 ml) sviesto,
100 g (125 ml) miltinio cukraus,
1 šaukštelio vanilės esencijos,
200 ml pieno.
Šokoladiniam padažui:
100 g juodojo šokolado,
250 ml grietinėlės.
Visus bandelėms skirtus ingredientus, išskyrus pieną, sudėkite į virtuvės kombainą, minkykite tešlą vidutiniu greičiu. Palaipsniui pilkite drungną pieną ir vis maišykite 5–8 minutes, kol tešla taps vientisos konsistencijos ir minkšta. Sudėkite ją į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kilti šiltoje vietoje 30–35 minutes, kol jos kiekis padvigubės. Kol tešla kyla, pasirūpinkite, kad anglys kepsninėje būtų vidutinio kaitrumo. Padalinkite tešlą į 16 dalių.
Patepkite aliejumi kepimo skardą ar kitą storadugnį metalinį indą aukštesniais kraštais, tinkamą kaitinti kepsninėje, ir sudėkite tešlos rutuliukus. Uždenkite juos folija. Sustumkite anglis į šonus, jų neturi būti tiesiai po skarda, uždėkite groteles 20 cm aukštyje virš anglių ir ant viršaus užstatykite indą su bandelėmis. Kepkite 25–30 minučių arba kol gražiai pagels ir iškeps.
Kol bandelės kepa, pakaitinkite nedideliame puodelyje grietinėlę ir ištirpinkite joje sutrupintą šokoladą. Patiekite bandeles apibėrę miltiniu cukrumi ir aplieję šokoladiniu padažu.
Skanaus!