Idealus receptas savaitgalio pietums.
Reikia:
bulvių;
bulvių krakmolo;
kiaušinio;
bulvių prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų).
Išverdame bulves, geriausiai tai padaryti iš vakaro. Nulupame ir sumalame jas su mėsmalę. Suplojame dubenėlyje bulves, padaliname į 4 dalis (tiesiog pirštu perbrėžiame).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo. Tiek, kad susilygintų su likusiom bulvėm. Įberiame prieskonius, įmušame kiaušinį.
Formuojame norimos formos švilpikus, įkaitiname orkaitę, išdėliojame ant kepimo popieriumi (popieriu ištepame aliejumi) išklotos skardos. Pakepame vieną pusę, paskui apverčiame ir vėl kepame, kol gražiai apskrunda. Tuo tarpu, kai kepa švilpikai, darome padažą. Aš dariau grietinės, svogūnų ir spirgučių, galima daryti ir grietinės, svogūnų bei grybų.
Iškeptus švilpikus sudedame į puodą, gausiai užpilame mūsų padažu ir keletą minučių dar patroškiname.
Daugiau receptų rasite: http://jelena-rimaviciene.blogspot.com/