Šis derinys tikrai dieviško skonio, o prisiminus šokoladinius tortus su vyšniomis, tikrai norėsis šį skanėstą užkonservuoti žiemai.
Sudėtis:
1 kg vyšnių;
0,5 kg cukraus;
100 g juodojo šokolado;
Šiek tiek citrinos sulčių;
Vanilės ankštis.
Paruošimas:
Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus, užpilti cukrumi ir palaikyti per naktį (čia su mintimi, jog visos šeimininkės vakare ruošia uogienes), kad išsiskirtų sultys. Į puodą dėti perpjautą vanilės ankštį. Vyšnias su saldžiomis sultimis užvirinti ir palikti ataušti. Turiu įprotį po du kartus virti uogienę (ypač tokias, kurios skystesnės), todėl gerokai ataušusias vyšnias vėl užvirinti. Įpilti šiek tiek citrinų sulčių ir pavirti dar apie 10-15 min.
Galiausiai, nuimti puodą nuo ugnies ir suberti tarkuotą juodąjį šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Dar karštą uogienę supilstyti į gerai išplautus bei šiltus stiklainius, užsukti ir atšaldyti apverstus stiklainius.
Uogienė išeina šiek tiek tirštesnė, sodrios raudonai rudos spalvos, nepakartojamo aromato. Manau, žiemos vakarą suvalgytas net ir vienas šaukštelis tokios uogienės praskaidrins nuotaiką ir sušildys. O jei tokią uogienę Kalėdų proga padovanosite brangiam žmogui, ne tik nudžiuginsite jį, bet ir patys džiaugsitės.
Skanaus!
Šaltinis: http://jaukunamuose.blogspot.com/