Kaip mes dažniausiai kepame storus, minkštus blynus? Žinoma, naudodami mieles arba sodą. Dar yra variantas su kefyru. Tačiau visi šie būdai nublanksta prieš gudrybę, kurią jums atskleisime. Į tešlą tereikia įpilti šlakelį gazuoto gėrimo, ir blyneliai bus tūkstantį kartų skanesni, nei paprastai. Storesni, puresni, drėgnesni ir labiau porėti, kvapnūs… Pateikiame receptą, kad patys įsitikintumėte, kaip paprasta iškepti tokius blynus.
Kaip pagaminti purius blynus
Produktai:
• 0,5 stiklinės miltų;
• 0,5 arb. šaukšt. kepimo miltelių;
• 0,5 arb. šaukš. druskos;
• 120 g sviesto;
• 0,5 stiklinės grietinės;
• 1 stiklinė gazuoto gėrimo.
Gaminimas
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite ištirpintą sviestą, grietinę ir gazuotą gėrimą. Išmaišykite visus ingredientus, kol gausite minkštą ir purią, bet ne lipnią tešlą. Jei reikia, įberkite dar miltų. Perdėkite tešlą ant stalo, tvarkingai išlyginkite. Formele išpjaukite tešlos paplotėlius. Apkepinkite blynelius augaliniame aliejuje. Štai ir turite purius blynus be mielių!