Vienas iš svarbiausių namų objektų – tai mūsų šaldytuvas! O ar gali būti kitaip? Juk praktiškai visas maistas, kurį parsinešame namo, tam tikrą laiko dalį pabuvoja šaldytuve ir čia jau negalioja taisyklė ką pasidėjau, tą išsiimsiu, nes patys geriausi produktai, deja, išsilaiko švieži trumpiausiai....
produktai
Šaldiklis – vieta skirta ilgalaikiam maisto laikymui, todėl visai nekeista, kad kartais jame galima rasti jau vartojimui nebetinkamų radinių. Kasdieniška valymo rutina paprastai neįtraukia šios šaldytuvo dalies, tačiau užsiimant pavasarine tvarka vertėtų jai skirti šiek tiek savo laiko....
Aplinkos ministerijos duomenimis, Lietuvos namų ūkiai kasmet atsikrato per 80 tūkst. tonų maisto atliekų, o tai kiekvienai šeimai vidutiniškai kainuoja 200 eurų. Viena pagrindinių priežasčių, kodėl tenka atsikratyti tiek maisto produktų, yra netinkamas jų laikymas....
Kaip mes dažniausiai kepame storus, minkštus blynus? Žinoma, naudodami mieles arba sodą. Dar yra variantas su kefyru. Tačiau visi šie būdai nublanksta prieš gudrybę, kurią jums atskleisime. Į tešlą tereikia įpilti šlakelį gazuoto gėrimo, ir blyneliai bus tūkstantį kartų skanesni, nei paprastai. Storesni, puresni, drėgnesni ir labiau porėti, kvapnūs... Pateikiame receptą, kad patys įsitikintumėte, kaip paprasta iškepti tokius blynus....