ŽURNALAS MANO NAMAI JAU 30 METŲ SU JUMIS
Naminė granola

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.

Reikės:

200 g pilno grūdo avižinių dribsnių;

100 g riešutų;

40 g džiovintų vaisių (aš naudojau tik razinas);

1/2 a.š. malto cinamono;

2 v.š. obuolių tyrės (galima naudoti naminę arba vaikišką tyrelę);

2 v.š. agavų arba klevų sirupo.

Asmeninis archyvas

Riešutus šiek tiek susmulkinti ir pakepti sausoje keptuvėje. Prie riešutų įdėti avižinius dribsnius, cinamoną ir kepti ant vidutinės ugnies, kol dribsniai bus kreminio atspalvio. Obuolių tyrę sumaišyti su agavų sirupu, įpilti į dribsnius ir kepti toliau, kol išgaruos skystis (apie 10 min). Įdėti džiovintus vaisius ir viską išmaišyti, berti į lėkštę ir duoti atvėsti. Pagamintą granolą gerai išmaišyti ir sudėti į hermetinį indą, kad neprisigertų drėgmės.

Asmeninis archyvas

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Mano išsaugoti straipsniai