Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė

Pirštukus apsilaižysite: cukinijų ir vištienos apkepėlė

Kai darže jau užderėjo cukinijos, pats metas išbandyti naujus receptus.

Ingredientai:

800 g vištienos filė;

3-4 jaunos cukinijos;

100 g kietojo sūrio;

4 kiaušiniai;

2 svogūnai;

2-3 šaukštai grietinės;

druska pagal skonį.

Marinatui paruošti jums prireiks:

2 šaukštų grietinės;

1 šaukšto Dižono garstyčių;

prieskonių pagal skonį;

juodųjų maltų pipirų.

Paruošimo būdas

1 žingsnis

Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į vištieną sudėkite visus marinato ingredientus: grietinę, garstyčias, pipirus ir kitus prieskonius (galite naudoti bet kuriuos patinkančius). Kruopščiai visus ingredientus sumaišykite ir palikite marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 20 minučių.

2 žingsnis

Nulupkite svogūnus ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvę įkaitinkite ir įpilkite šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Svogūnus pakepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Periodiškai svogūnus pamaišykite. Jiems apkepti prireiks 10-15 minučių.

3 žingsnis

Cukinijas sutarkuokite stambia tarka. Jei cukinijos jaunos, jų lupti nereikia. Palikite jas pastovėti apie 10-15 minučių, o tada nugręžkite. Jei cukinijų nenugręšite, apkepėlė bus itin vandeninga. Cukinijas sumaišykite su marinuota vištiena, įmuškite kiaušinius ir suberkite atvėsusius kepintus svogūnus.

4 žingsnis

Kruopščiai viską sumaišykite ir masę sukrėskite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai masę paskirstykite formoje. Apkepėlės viršų sutepkite grietine ir formą 30-40 minučių dėkite į 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

5 žingsnis

Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Likus 10 minučių apkepėlę ištraukite iš orkaitės ir pabarstykite sūriu. Orkaitėje apkepėlė turi apskrusti ir pasidengti auksine sūrio plėvele.

Mano išsaugoti straipsniai