Pats metas išbandyti naujus receptus!
Ingredientai:
800 g vištienos filė;
3-4 jaunos cukinijos;
100 g kietojo sūrio;
4 kiaušiniai;
2 svogūnai;
2-3 šaukštai grietinės;
druska pagal skonį.
Marinatui paruošti jums prireiks:
2 šaukštų grietinės;
1 šaukšto Dižono garstyčių;
prieskonių pagal skonį;
juodųjų maltų pipirų.
Paruošimo būdas
1 žingsnis
Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Į vištieną sudėkite visus marinato ingredientus: grietinę, garstyčias, pipirus ir kitus prieskonius (galite naudoti bet kuriuos patinkančius). Kruopščiai visus ingredientus sumaišykite ir palikite marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 20 minučių.
2 žingsnis
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvę įkaitinkite ir įpilkite šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Svogūnus pakepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Periodiškai svogūnus pamaišykite. Jiems apkepti prireiks 10-15 minučių.
3 žingsnis
Cukinijas sutarkuokite stambia tarka. Jei cukinijos jaunos, jų lupti nereikia. Palikite jas pastovėti apie 10-15 minučių, o tada nugręžkite. Jei cukinijų nenugręšite, apkepėlė bus itin vandeninga. Cukinijas sumaišykite su marinuota vištiena, įmuškite kiaušinius ir suberkite atvėsusius kepintus svogūnus.
4 žingsnis
Kruopščiai viską sumaišykite ir masę sukrėskite į augaliniu aliejumi išteptą kepimo formą. Tolygiai masę paskirstykite formoje. Apkepėlės viršų sutepkite grietine ir formą 30-40 minučių dėkite į 180-190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
5 žingsnis
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Likus 10 minučių apkepėlę ištraukite iš orkaitės ir pabarstykite sūriu. Orkaitėje apkepėlė turi apskrusti ir pasidengti auksine sūrio plėvele.
Skanaus!