Geriausių varškėčių recepto dar nesu atradusi, bet bandau įvairius variantus. Šiandien dalinuosi skaniu eksperimentu – varškėčiai su manų kruopomis ir bananais. Tiesa, banano nelabai jaučiasi, nes jis tešloje sutrintas. Pabandykite.
Sudėtis:
200 g varškės;
1 kiaušinis;
1 gerai prinokęs bananas;
Keli šaukštai manų kruopų;
Pora valg. šaukštų miltų;
Žiupsnelis druskos.
Paruošimas:
Bananą gerai sutrinti ir sumaišyti su varške. Įmušti kiaušinį, įberti druskos ir permaišyti. Tada suberti manų kruopas, miltus, išmaišyti ir tešlą palikti apie 15-20 minučių pastovėti. Per šį laiką manų kruopos šiek tiek išbrinksta ir tešla pasidaro standesnė. Svarbiausia, nedėti manų kruopų tiek, kad tešla būtų kieta. Kai tešla pailsi, kepti blynelius keptuvėje su aliejumi.
Patiekti su uogiene, šviežiomis uogomis ar grietine.
Skanaus!