Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose…
Originalūs ir gražūs, nekasdieniški ir imlūs laiko (tai neišvengiama, kai norisi nustebinti…) biskvitiniai margučiai skirti ne tik valgymo džiaugsmui patirti, bet ir Velykų stalui dekoruoti. Juk šventė tam ir skirta, kad pagamintume ką nors proginio!
Patirtis, kantrybė ir pagalbininkai gaminant desertą labai praverstų – vien todėl, kad skanėstų būtų daugiau, kad užtektų įdėti svečiams lauktuvių ar pavaišinti kolegas. Bet nenusiminkite, jei pajėgumai virtuvėje riboti. Margučiams dekoruoti galima naudoti pirktinius ingredientus (gaminimo procesas labai paspartės, o rezultatas per daug nesuprastės) ir tik biskvitą išsikepti namie (nors iš bėdos ir šio yra pirkti).
Nutarus įsigyti konditeriniams gaminiams ruošti skirtų formelių ir įrankių akys raibsta nuo įvairovės, sunku nepasiduoti pagundai išmėginti jų kuo daugiau. Ir neverta su ja kautis – maisto puošyba yra smagus ir prasmingas užsiėmimas.
Pagal šį receptą galite pagaminti ne tik kiaušinių formos biskvitinių kepinių, bet ir zuikučių, gėlyčių (tai priklauso tik nuo namuose esančių formelių arsenalo). Viduje išpjaukite tokius pat apvalius skritulius, kaip ir margučiuose, kad būtų kur slėpti staigmenas.
1. Pagaminkite šokoladinę biskvitinę tešlą pagal išbandytą arba patikimo tinklaraščio, interneto svetainės siūlomą receptą. Iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, kad būtų 4 mm storio.
2. Naudodami formelę išpjaukite „kiaušinius“. Vienam margučiui reikia keturių, du iš jų turi būti tuščiaviduriai – jų viduje išpjaukite mažesnius skritulius. Sudėkite biskvitus į kepimo skardą ir iškepkite.
3. Šokoladinį glajų (pačių pagamintą ar įsigytą parduotuvėje) sudėkite į konditerinį maišelį, šio galą nukirpkite. Arba galite naudoti konditerinį švirkštą apvaliu siauru antgaliu. Glajumi aptepkite pilnavidurio „kiaušinio“ kraštus, ant jo uždėkite tuščiavidurį, kraštus vėl aptepkite ir uždėkite antrą tuščiavidurį.
4. Į margučių kiaurymes įberkite mažų saldainiukų – pačių mėgstamiausių ir skaniausių. Kraštus vėl aptepkite šokoladiniu glajumi ir uždenkite pilnaviduriu kepinuku. Paspauskite, kad visi sluoksniai tvirtai sukibtų, nuo margučių šonų nubraukite glajaus perteklių.
5. Tortams dekoruoti skirtą pastelinių atspalvių migdolinę masę (gali būti ir cukrinė, tik ši ne tokia skani) plonai iškočiokite, išpjaukite tokio pat dydžio „kiaušinius“.
6. Ir imkitės margučių puošybos. Patogiausia naudoti specialius spaustukus raštams išraižyti arba modeliuoti skirtus įrankius. Tada patepkite „blogąją“ masės pusę trupučiu vandens ir prilipinkite viršutinį sluoksnį ant biskvitinio margučio.
O štai ir džiuginantis rezultatas!