Šiandien dalinamės brokolių su varške receptu. Tai pakankamai greitas ir paprastas užkandis, puikiai tinkantis, pavyzdžiui, vakarienei. O jei mėgstate gaminti rytais, tai tiks ir pusryčiams. Yra tik viena bėda su šiuo patiekalu – jį norisi suvalgyti visą iškart.
Sudėtis:
Brokolis;
200 ml riebios grietinėlės;
200 g varškės;
Pora šaukštų saldžiojo čili padažo;
Druska, džiovinta saldžioji paprika;
Fermentinio sūrio (nebūtina).
Paruošimas:
Brokolį sulaužyti gabalėliais ir įmesti porai minučių į verdantį vandenį. Po to vandenį nupilti ir brokolius nusausinti.
Grietinėlę išplakti iki standžios masės, suberti druską, paprikos prieskonius, įpilti pagal skonį saldaus čili padažo, įdėti varškę ir dar kartą viską gerai išplakti.
Brokolį sudėti į kepimo indą, o ant jo lygiu sluoksniu dėti varškės masę. Galite viską pabarstyti tarkuotu sūriu. Kepimo indą kišti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 20 minučių.
Kartais gaminant šį patiekalą, į kepimo indą kartu su brokoliais verta įdėti ir pusžiedžiais pjaustyto svogūno, bet iškepęs jis lieka kietokas. Be to, patiekalą labai skanu valgyti su pomidorais ir marinuotomis paprikomis.
Skanaus!