Užtruksite 30 min. Turbūt visi sutiks, kad prie alaus ar vyno reikia užkandžių. Aš siūlau sūrio duoną (batoną). Šiam patiekalui reikia lydyto sūrio (minkštas, riekelėmis supakuotas sūris, nes su tokiu tikrai skaniau (jei netikite išmėginkite. Taigi labai paprasta, lengva ir skanu, nors žinoma, prie gero alaus ir paprastas batonas yra skanu :)
Ingredientai:
batonas (nepjaustytas);
100 gr. sviesto;
pakelis lydyto sūrio (President);
1 v.š. garstyčių miltelių;
sauja svogūnų laiškų;
druska.
Pirmiausia supjaustome batoną. Tiksliau nesupjaustyti, o tik įpjauti batoną iki apačios.
Taip supjaustyti visą batoną piršto storumo riekėmis. Jei netyčia batonas sugriūtų – nieko baisaus, su sviestu suklijuosime.
Kambario temperatūros sviestą reikia sumaišyti su garstyčiomis, druska ir svogūnų laiškais.
Šią masę tepame ant pražiodinto batono riekės. Stenkimės nesulaužyti batono, bet sviesto užtepti ant visos riekės.
Užtepę visas riekes sviestu į kiekvieną tarpą dedame riekelę sūrio. Batoną dedame ant folijos ir tvirtai suvyniojame į ją. Jei batonas buvo sulūžęs, tai vyniodami gerai jį suspaudžiame. Orkaitė jau turėtų būti įkaitinta iki 190 laipsnių. Taigi dedame batoną į orkaitę ir kepame 20–25 min. Iškepę, visas riekes atskiriame ir sudedam į lėkštę.
Skanaus!