Kartais norisi ko nors visiškai paprasto, pavyzdžiui, blynų arba keptų dešrelių. Šis patiekalas puikiai tiks pusryčiams ar vakarienei, o teužtruksite 15 minučių.
Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!
3 dešrelės;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai miltų;
puodelis pieno, kefyro arba vandens (priklausomai ką rasite);
sūrio (nebūtina, jei rasite);
druska, pipirai, kiti mėgstami prieskoniai.
Receptas geras, nes jam beveik nieko nereikia. Visi šie produktai būna namie beveik visada, beveik pas visus. Taigi, suplakame padruskintus, papirintus, paprieskonintus (čia tinka rozmarinas) kiaušinius. Įpilam turimą skystimą. Aš radau kefyrą, tai naudojau jį, bet tinka ir paprastas vanduo, arba vanduo su grietine. Išmaišome, įdedam miltus ir vėl išmaišome. Tešla turi būti tirštesnė negu blynų.
Į tešlą sudedam pjaustytas per pusę ir dar per pusę supjaustytas dešreles, kaitiname keptuvę ir kepame kaip paprastus blynus, t.y. šaukštu kabiname tešlą su viena dešrelės dalimi ir šį blyniuką į keptuvę. Kepame, kol gražiai apskrunda. Valgome su kečupu, majonezu arba kaip kas nori. Porcija dviem.
Skanaus!