Kas nemėgsta saldumynų? Tačiau kartais susiruošus kepti, pastebi, kad šaldytuve tėra vienas kiaušinis. Ir tai ne problema!
Iš tikrųjų šį tortą gaminu jau ne pirmą kartą. Jis pakankamai greitai paruošiamas ir bent jau man labai skanus.
Tešlai:
Pusė stiklinės grietinės
Pusė stiklinės saldinto kondensuoto pieno
3 šaukštai cukraus
Pusė šaukštelio kepimo miltelių
2,5-3 stiklinės miltų
Pertepimui:
1 kiaušinis
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai miltų
350 ml pieno
100 g sviesto
Pusė stiklinės kondensuoto pieno
Didelis prinokęs persimonas
Citrinos sultys
Paruošimas:
Tešlai grietinę, kondensuotą pieną sumaišyti su cukrumi ir kepimo milteliais. Po truputį dėti miltus ir suminkyti minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą. Ją padalinti į 6 dalis ir iškočioti plonus lakštus. Patarčiau pasiruošti visus lakštus iškart prieš kepant.
Gerai įkaitinti keptuvę ir po vieną iškepti lakštus. Kepti sausoje keptuvėje be jokių riebalų. Lakštai kepa labai greitai – gal po kokią minutę iš kiekvienos pusės.
Kol lakštai vėsta, pasiruošti plikytą kremą. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Įdėti miltus ir gerai išmaišyti. Supilti pieną ir vėl gerai išmaišyti. Statyti indą su kremu ant silpnos ugnies ir virti nuolat maišant, kol kremas sutirštės. Tada nuimti puodą nuo ugnies, įdėti sviestą, supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti. Leisti kremui atvėsti.
Didelį prinokusį persimoną nulupti ir virtuviniu trintuvu sutrinti su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių.
Atvėsus torto papločiams, formuoti tortą. Dėti vieną tešlos lakštą ir jį sutepti kremu. Po to dėti kitą lakštą – sutepti persimono mase. Persimono masės šiek tiek pasilikti.
Po to dėti kitus lakštus ir juos pertepti kremu. Uždėjus paskutinį tešlos lakštą, likusį kremą sumaišyti su atidėta persimono mase ir tada aptepti torto viršų.
Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti bent kelias valandas. Aš torto nepuošiau, bet jei ruošite jį kokiai šventei, papuoškite persimono gabalėliais.
Tortas minkštas, sodrus, saldus ir labai skanus. Gaila, kad visi skanūs dalykai taip greitai baigiasi… Skanaus!
Šaltinis: Jauku Namuose