Vis mažiau laiko norisi praleisti namuose ir kuo daugiau gamtoje. O kaip būnant gamtoje nepasikepus ant laužo mėsos kepsnio arba šašlykų. Šašlykai kilę iš Artimųjų Rytų. Ten priklausomai nuo vietinių papročių ir religijos populiarūs yra avienos, kiaulienos arba jautienos šašlykai. Lietuvoje avienos šašlykas nėra toks populiarus kaip kiaulienos, bet šiuo metu darosi vis populiaresnis. Tad jei kur gausite geros avienos, nepatingėkite pasidaryti šašlykų – nesigailėsite.
Reikės:
~1kg avienos kumpio arba menties;
4–5 svogūnų;
3–5 petražolių šakelės;
1 mėtų šakelė;
2 v.š. balzamiko acto;
2 v.š. alyvuogių aliejaus;
Druskos, grūstų pipirų, mairūnų, čiobrelių.
Supjaustykite mėsą gabaliukais, tinkamais verti ant iešmo (būtinai išpjaustykite visas sausgysles ir plėves). Sudėkite į dubenį mėsą, suberkite prieskonius, supilkite aliejų ir actą, išmaišykite.
Ten pat sudėkite žiedais arba pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, ranka suplėšytus petražolių ir mėtų lapus. Viską gerai išmaišykite rankomis, spausdami ir minkydami, taip lyg minkytumėte tešlą. Nepagailėkite jėgos! Laikykite šaldytuve bent per naktį, o galite ir dar ilgiau. Kepkite ant žarijų.
Prie avienos šašlyko puikiai tiks lavašas ir alus.
Skanaus!