Savaitgalį žadami geri orai, tad pats metas pasilepinti!
Reikės:
—kalakuto krūtinėlės;
—5 nedidelės česnako skiltelės;
—1 citrinos;
—4 v.š. alyvuogių aliejaus;
—1 v.š. raudonėlio;
—1 v.š. čiobrelio;
—medinių pagaliukų.
Pirmiausia reikia pasidaryti marinatą, kuriame mėsą reikia palaikyti bent 4 valandas, o dar geriau per naktį.
Taigi, išspaudžiame citriną, į sultis pilame aliejų, išspaudžiame česnaką, sudedam prieskonius, druskos ir pipirų. Viską gerai sumaišome.
Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais (maždaug 2 cm kubeliais), sudedame į maišelį, į kurį dar supilame ir marinatą. Maišelį užrišame/užspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Gerai pamarinuota mėsa bus labai šviesi. Paukštiena atrodys lyg jau iškepta, nes bus beveik balta. Tai — nuo citrinos sulčių.
Medinius pagaliukus prieš naudojant reikia pamirkyti apie 30 min vandenyje, kad jie kepant nepradėtų degti ir, kad mėsa prie jų neliptų. Veriame mėsą ant pagaliukų. Mėsą geriausia kepti ant grotelių, bet jei nėra galimybės, galima keptuvėje be riebalų arba orkaitėje.
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt