53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Savaitgalio iškylai: išsamus receptas

Savaitgalio iškylai: išsamus receptas, kaip išsikepti šašlykus iš kalakutienos

Savaitgalį žadami geri orai, tad pats metas pasilepinti!

Reikės:

—kala­kuto krūtinėlės;
—5 nedi­de­lės čes­nako skiltelės;
—1 citrinos;
—4 v.š. aly­vuo­gių aliejaus;
—1 v.š. raudonėlio;
—1 v.š. čiobrelio;
—medi­nių pagaliukų.

Pir­miau­sia rei­kia pasi­da­ryti mari­natą, kuriame mėsą rei­kia palai­kyti bent 4 valan­das, o dar geriau per naktį.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Taigi, išspau­džiame citriną, į sul­tis pilame aliejų, išspau­džiame čes­naką, sude­dam prie­sko­nius, drus­kos ir pipirų. Viską gerai sumaišome.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Mėsą supjaus­tome nedi­de­liais gaba­liu­kais (maž­daug 2 cm kube­liais), sude­dame į mai­šelį, į kurį dar supi­lame ir mari­natą. Mai­šelį užrišame/užspaudžiame ir dedame į šal­dy­tuvą. 

Gerai pama­ri­nuota mėsa bus labai šviesi. Paukš­tiena atro­dys lyg jau iškepta, nes bus beveik balta. Tai — nuo citri­nos sulčių.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt
Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Medi­nius paga­liu­kus prieš nau­do­jant rei­kia pamir­kyti apie 30 min van­de­nyje, kad jie kepant nepra­dėtų degti ir, kad mėsa prie jų neliptų. Veriame mėsą ant paga­liukų. Mėsą geriau­sia kepti ant gro­te­lių, bet jei nėra gali­my­bės, galima kep­tu­vėje be rie­balų arba orkaitėje.

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Receptas
Receptas
kasuvalgyti.lt

Šaltinis: Kasuvalgyti.lt

Mano išsaugoti straipsniai