Kai šaldytuve nieko nėra (beveik nieko), o norisi ko nors prie alaus ar vyno, arba pavaišinti draugus, kurie nevalgo mėsos, arba šiaip patriauškinti ką nors žiūrint filmą, tokiais atvejais galima labai lengvai prasisukti su česnakine duona. Skanu ir labai greit pagaminama.
Reikės:
-itališkos duonos čiabatos (ciabatta);
-pusė pakelio sviesto;
-3–4 skiltelių česnako;
-rozmarino;
-čiobrelio.
Įjungiam orkaitę, nustatom ant 180 laipsnių ir tegu kaista.
Duoną reikia perpjauti per pusę horizontaliai. Sviestą reikia patirpdyti, geriausia, kad jis būtų toks kaip košė. Į šią košę sudėti susmulkintą česnaką, rozmariną, čiobrelį — kaip visada kam kas patinka. Mišinį tepam ant duonos ir į orkaitę. Kepti 10 min. Ir tada dar 2–3 min paskrudinam (tik nesudeginkit) ant aukšiausios lentynos ir aukščiausios temperatūros. Prieš pabaigą galima uždėti sūrio, o galima ir nedėti, arba galima ant vienos pusės dėti ant kitos ne.
Baigus kepti, duoną reikia supjaustyti piršto storio gabalais.
Skanaus!