Išbandykime tikrąjį charčio! Gal patiks?
Taigi sudėtis:
500 g jautienos;
2 saujos ryžių;
2 svogūnai;
Morka (šitą ingredientą nuo savęs pridėjau, nes morkas į sriubas dedu beveik visada);
Stiklinė granatų sulčių (jei rūgščios, užteks ir pusės stiklinės);
Pusė stiklinės trintų graikinių riešutų;
Žalumynai (petražolės, kalendros (kas mėgsta), bazilikai)
Džiovintos maltos kalendrų sėklos;
Prieskoniai Chmeli-suneli;
Druska, pipirai (juodieji, kvapieji, aštrūs čili), lauro lapeliai;
4-5 skiltelės česnako.
Paruošimas:
Jautieną supjaustyti nelabai dideliais kubeliais, užpilti vandeniu, įberti druskos, įmesti kelis lauro lapelius ir virti gerą valandą, kol mėsa bus visiškai minkšta.Tada į sultinį suberti ryžius ir virti apie 10-15 minučių. Tuo tarpu nulupti ir smulkiai supjaustyti svogūnus, nuskusti ir taip pat smulkiai supjaustyti morką. Daržoves apkepinti su šlakeliu aliejaus.
Ryžiams sriuboje bebaigiant virti, sudėti apkepintas daržoves. Sriubą pagardinti prieskoniais, supilti granatų sultis. Riešutus sumalti virtuviniu kombainu ir suberti į sriubą. Tada puodą nuimti nuo ugnies, įspausti česnako skilteles ir suberti susmulkintus žalumynus. Valgyti su balta duona.
Skanaus!