Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Sunku įsivaizduoti gražiausias metų šventes be gardžiųjų meduolių. Norint, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla iki kepant turėtų pastovėti mažiausiai 6 valandas.

Reikės:

500 g medaus,

2 stiklinių cukraus,

250 g sviesto,

1 kg ir stiklinės miltų,

4 kiaušinių,

3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos,

pusės stiklinės pieno,

žiupsnelio druskos,

stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų,

pusės stiklinės tarkuotos apelsino žievelės,

pusės stiklinės razinų,

kupino šaukšto kakavos,

2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono,

meduolių prieskonių.

Paruošimas:

Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite. Ištirpus sviestui ir pravėsus skystai masei, sudėkite likusius produktus. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Uždenkite indą lininiu rankšluostėliu, dėkite į šaldytuvą ir laikykite iki Kalėdų. Paskui kepkite meduolius, kaip įprasta. Tiesa, iškepus jų nebereikės palaikyti, kad suminkštėtų. 

Mano išsaugoti straipsniai