Sunku įsivaizduoti gražiausias metų šventes be gardžiųjų meduolių. Norint, kad meduoliai įgytų reikiamą skonį, tešla iki kepant turėtų pastovėti mažiausiai 6 valandas.
Reikės:
500 g medaus,
2 stiklinių cukraus,
250 g sviesto,
1 kg ir stiklinės miltų,
4 kiaušinių,
3 arbatinių šaukštelių nubrauktos sodos,
pusės stiklinės pieno,
žiupsnelio druskos,
stiklinės smulkintų graikinių (ar lazdyno) riešutų,
pusės stiklinės tarkuotos apelsino žievelės,
pusės stiklinės razinų,
kupino šaukšto kakavos,
2 arbatinių šaukštelių imbiero ir cinamono,
meduolių prieskonių.
Paruošimas:
Medų, cukrų ir sviestą pakaitinkite. Ištirpus sviestui ir pravėsus skystai masei, sudėkite likusius produktus. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Uždenkite indą lininiu rankšluostėliu, dėkite į šaldytuvą ir laikykite iki Kalėdų. Paskui kepkite meduolius, kaip įprasta. Tiesa, iškepus jų nebereikės palaikyti, kad suminkštėtų.