Švieži kopūstai yra viena mėgstamiausių naujo pavasarinio derliaus daržovių, o gardžiai juos paruošti galima vos su keliais priedais. Juose gausu maistingų medžiagų, o viso patiekalo kaina neapsunkins ir piniginės. O dar geriau – reikės visai nedaug laiko virtuvėje. Jeigu į kulinarinę kasdienybę įsisuko rutina, kulinarijos technologė dalijasi 3 receptais....
kopūstų nauda
Baltagūžiai kopūstai – viena universaliausių daržovių, dažnai naudojamų įvairiems garnyrams ar salotoms ruošti. Be šios šviežios daržovės neįsivaizduojama ne tik tradicinė lietuviška virtuvė, bet ir pastaruoju metu – įmantrūs gurmaniški patiekalai. Maža to, kopūstai yra ne tik gardi bei nebrangi daržovė, pastebima ant daugelio tautiečių stalo, tačiau ir ypač naudingi organizmui. Norintiems pasimėgauti išskirtiniu šios daržovės skoniu ar netikėtais receptais šią savaitę nustebinti savo artimuosius, dietistė Vaida Kurpienė dalijasi 3 pigių gurmaniškų patiekalų idėjomis.
Įvairius kopūstus galima sodinti keletą kartų per sezoną. Liepos pradžioje dar galima sodinti daigais žiedinius ir ropinius kopūstus bei brokolius vėlyvam vasaros ir rudens derliui. Kiek vėliau patartina sodinti kininius bastučius. Vėlyvajam derliui gauti svarbu pasirinkti tinkamą kopūstų veislę ar hibridą. Kaip juos sodinti, skaitykite šiame straipsnyje....