Pasirodo, sukauptas medaus, kavos, pupelių ir kai kurių kitų produktų atsargas galite palikti anūkams.
Ryžiai
Visų rūšių baltieji šlifuoti ryžiai išsaugo savo skonį ilgus metus. Pasirūpinkite, kad ryžiai būtų sausi ir būtų laikomi sandariuose induose. Ryžius gali sugadinti tik pelėsis, kitų produktų kvapai ir vabaliukai. Rudieji ryžiai genda daug greičiau, nes juose yra daug aliejų, kurie su laiku apkarsta.
Medus
Meduje daug fermentų, kurie neleidžia daugintis bakterijoms, todėl medus praktiškai neturi galiojimo termino. Žinoma, jei jis natūralus, neatskiestas. Susikristalizavusį medų galima atsargiai atitirpinti vandens vonelėje. Atminkite, aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje jis praranda dalį savo naudingųjų savybių.
Baltasis actas
Negenda niekada. Vienintelis pavojus – nesandariai uždarytas butelis, nes actas gali paprasčiausiai išgaruoti.
Cukrus
Cukraus pudra, rafinuotas cukrus gali išgulėti pakelyje daug metų ir nesugesti. Šio produkto priešai – kvapai ir drėgmė, jis juos akimirksniu sugeria.
Vanilės ekstraktas
Natūralus vanilės spiritinis ekstraktas (ne pakaitalas) išsaugo savo savybes ilgus metus – tik jei yra laikomas sandarioje talpoje. Nebijokite prikaupti per daug – net jūsų anūkai galės gardinti juo kepinius.
Džiovintos pupos ir pupelės
Pupas ir pupeles gali sugadinti tik vabaliukai, o šiaip jų galiojimo laikas neribotas.
Valgomoji druska
Galiojimo laikas neribotas, tačiau yra viena išimtis: juoduotą druską galima laikyti ne ilgiau nei 5 metus.
Tirpi kava
Visiškai apsaugotoje nuo drėgmės tirpioje kavoje nesidaugina jokios bakterijos. Tad jei spintoje radote neatidarytą dešimties metų senumo pakelį kavos, ramiausiai galite užsiplikyti puodelį.