Jei pistacijas lukštensite tinkamu būdu, nagams ir dantims nebeteks kentėti. Dalinamės patarimais, kaip laikyti šiuos gardžius riešutus ir kaip be vargo juos lukštenti.
Naudingi faktai apie pistacijas
Pistacijos išsiskiria tiek subtiliu, unikaliu skoniu, tiek ir žalia savo spalva. Ji, pasirodo, yra ženklas, kad šie riešutai yra ne tik skanūs, bet ir itin naudingi organizmui.
Tik joms būdingą spalvą pistacijos įgavo dėl didelio antioksidantų kiekio. Jos taip pat yra puikus baltymų šaltinis, turi vitamino B1, fosforo bei kalio.
Tiesa, jomis nereikėtų pernelyg piktnaudžiauti, mat pistacijos yra gana kaloringos, tad jų per dieną pakanka vos saujos ar dviejų.
Tai, ką dar svarbu žinoti
Pistacijos yra labai universalios virtuvėje, pastaraisiais metais jos tapusios vienu madingiausių produktų desertuose, jos keliauja į padažus, salotas, labai dera žuvies, mėsos, makaronų patiekaluose.
Tačiau dar prieš galvojant apie receptus, verta atsiminti du dalykus – kaip pistacijas laikyti parsineštas iš parduotuvės ir kaip jas be vargo išlukštenti.
Laikykite tamsiai ir vėsiai
Neišlukštentos pistacijos pasižymi ilgu galiojimo laikotarpiu, jos išliks tinkamos valgyti mėnesių mėnesius.
Pasak maisto technologės, svarbu jas laikyti sandariame inde ar pakuotėje ir atokiau nuo šilumos šaltinių bei šviesos.
Rinkitės sausą, tamsią vietą, o dar geriau – šaldytuvą. O atidarius pakuotę ar įsigijus jų sveriamų, nepamirškite pistacijų suberti į sandarų indą.
Kaip paprastai išlukštenti pistacijas
„Nereikės jokių įrankių – jais bus pačios pistacijos. Tiksliau, jų lukštai, – atskleidžia kulinarijos technologė.
Tiesiog paimkite vieną puselę ir įkiškite plonąjį jos galą į neatidarytos pistacijos lukšto plyšį bei smarkiai pasukite. Taip pistacijos kriauklė lengvai atsidarys, o jums nereikės nei kitų įrankių, nei jaudintis dėl nago nusilaužimo.