53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Sviestas
Sviestas / ELTA

Kelios gudrybės su sviestu: kaip jį greičiau suminkštinti?

Ne be reikalo apie gerai besiklojančius reikalus sakome – „kaip sviestu patepta“. Šis pigus ir kasdienis produktas, jeigu naudojamas gudriai ir su saiku, gali būti tikras stebukladarys virtuvėje. Tačiau ar žinote kelis triukus su taip gerai dar nuo vaikystės pažįstamu produktu?

Daugeliui rūpi galimybė sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko. „Iki“ maisto žinovai dalijasi keliais patarimais, kurie palengvins rytus, kai skubate į darbą, ar ramias popietes besiruošiant kepti pyragą.

Ką daryti, jeigu pamiršote išimti sviestą iš šaldytuvo?

Ne vienas yra patyręs tą nemalonų jausmą, kai norisi greitai užtepti sviesto ant duonos, bet jis – kietas kaip akmuo. Keli išradingi triukai bemat padės šį nepatogumą išspręsti.

Panaudokite daržovių skustuką arba metalinį sietelį

Nieko nebus paprasčiau: tiesiog ant lentelės padėkite sviestą ir per jį perbraukite daržovių skustuku. Taip visiškai lengvai net ir nuo įšalusio sviesto nulupsite plonus sluoksnius, idealiai tinkančius ant duonos riekės.

Panašų rezultatą pasieksite ir naudodami metalinį sietelį, tik sviestą tuomet gausite ne riekelėmis, o puriais trupinėliais.

Karšto vandens dubenėlio metodas

Paimkite didelį puodelį arba dubenėlį ir pripilkite į jį karšto vandens. Po kelių minučių išpilkite vandenį ir apverskite dubenėlį ant sviesto gabalėlio. Po poros minučių sviestas taps pakankamai minkštas, kad galėtumėte jį lengvai tepti ar maišyti.

Sviestas ant duonos
Sviestas ant duonos / Pexels

Tarkavimas

Jeigu sviestas šaltas, bet laikas spaudžia, galite pasinaudoti tarka. Tiesiog sutarkuokite sviestą, ir per kelias akimirkas jis bus paruoštas naudoti.

Tai ypač patogu jį ruošiantis maišyti su kitais ingredientais – pavyzdžiui, imantis kepinio, kurias reikia kambario temperatūros sviesto.

Akimirka mikrobangų krosnelėje

Tai – greičiausias būdas, tačiau svarbu neprarasti budrumo. Sviestą dėkite į mikrobangų krosnelę tik kelioms sekundėms – nuo 5 iki 10. Jei sviestas suminkštės per daug, jis ims tirpti, todėl atidžiai stebėkite procesą.

Šildykite ne sviestą, o peilį

Galiausiai, jeigu reikia tik vienos ar kelių riekelių sviesto ir labai skubate, tiesiog palaikykite peilį karštame vandenyje – šiltas jis gerokai lengviau eisis per sviestą.

Mano išsaugoti straipsniai