Rodos, yra patiekalų, kurių galite paskanauti tik keliose šalyse ar užkandinėse. Visgi pasigaminti amerikietiškų vištienos sparnelių galite ir savo namuose. Ir, tiesą sakant, gan lengvai.
Reikės:
0,5 kg vištienos sparnelių;
5–6 v.š. miltų (pilni šaukštai su kaupu);
~1/4 a.š. maltų kajeno pipirų (labai aštrūs);
~0,5 a.š. maltų čili pipirų (jei norite aštrumo);
3–6 a.š. saldžiosios paprikos miltelių;
3 a.š. mairūno;
3 a.š. raudonėlio;
lauro lapų;
druskos, pipirų;
aliejaus kepimui.
Nuplaukite vištienos sparnelius, ir juos supjaustykite į tris dalis. Mažiausiųjų dalių nenaudosime, iš jų galite išsivirti puikų sultinį. Paimkite dubenį, sudėkite supjaustytus sparnelius ir užpilkite šaltu vandeniu.
Ten dar įdėkite porą gerų žiupsnių druskos, juodųjų pipirų, lauro lapų, porą šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių. Viską palaikome šaldytuve bent 3–4 valandas, o dar geriau per naktį. Taip vandeny pamarinuoti sparneliai bus ne tik sultingesni, bet ir skanesni, nes druska spės įsigerti į mėsą, o ne bus tik ant apvalkalo.
Kai sparniukai pasimarinuos, paimkite miltus. Į juos suberkite visus prieskonius ir dar gerą žiupsnį druskos, gerai išmaišykite. Iš marinato išimkite lauro lapus (juos išmeskite) ir mėsą, marinato neišpilkite. Kiekvieną sparniuko dalį gerai apvaliokite miltų ir prieskonių mišinyje, tada trumpam panardinkite į marinatą ir vėl gerai apvoliokite miltų mišinyje. Taip paruoštą sparniuko dalį dėkite į lėkštę. Tą patį padaryti su visom likusiom dalimis.
Kepkite įkaitintame aliejuje apie 7–9 minutes (iškepus pirmąją partiją patikrinkite, ar mėsa iškepus, pagal tai pasireguliuokite kepimo laiką). Sparniukai tiks puikiai tiks tiek vieni, tiek su keptomis bulvytėmis. Skanaus!
Šaltinis: Kasuvalgyti.lt