Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Garžiam antradieniui: klasikinis obuolių pyragas (+ receptas)

Garžiam antradieniui: klasikinis obuolių pyragas (+ receptas)

Sausio 23-čioji JAV oficialiai yra Nacionalinė pyrago diena! Atšvęsti visų pasaulio patiekalų dienas mums neužtektų dienų per metus, tačiau pyragas vargiai nusileistų savo populiarumu kokiam nors kitam patiekalui, todėl savo datą jis tikrai turi. 

Trumpai apie Pyrago dieną

Nacionalinė pyrago diena, kaip ir galima tikėtis, yra puiki proga išsikepti, o galbūt išmokti kepti, gardų pyragą. Nesvarbu, ar tai saldūs vaisių pyragai, mėsos pyragai su įvairiais užpilais ir daržovėmis, ar juokingi plaktos grietinėlės pyragai, kuriuos filmuose kartais tėškia į veidą. Per Pyragų dieną nė vienas pyragas nelieka nuošalyje ir visi jie turi galimybę būti pastebėti!

Pyragai gyvuoja jau tūkstančius metų, o jų receptai nedaug tepasikeitė. Tai tebėra miltinis patiekalas, kuris pripildomas kažkuo saldžiu arba sūriu, ir dažniausiai kepamas orkaitėje.

Dauguma žmonių per Nacionalinę pyrago dieną vaišinasi įvairiausiais pyragais. JAV dabar jau daugelis parduotuvių ir kepyklų ėmė švęsti šią dieną, siūlydamos ypatingas nuolaidas ar net nemokamus pyragus. Tačiau žymiai įdomiau šią dieną išnaudoti savo firminio pyrago kepimui ir sukurti netikėtą šventinę nuotaiką šeimos nariams. O jeigu neturite nė menkiausio supratimo, kaip kepti, tai gali būti puiki proga išmokti!

Klasikinis obuolių pyragas, kurio neįmanoma sugadinti

Reikės:

200 g margarino;

270 g cukraus;

2 kiaušinių;

360 g miltų;

5 didelių obuolių;

1 a.š. kepimo miltelių;

1,5 a.š. vanilinio cukraus;

šiek tiek cinamono;

cukraus pudros.

Gaminimas:

  1. Nuplaukite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis. 
  2. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi. 
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. 
  4. Cukrų suberkite į išlydytą sviestą ir išmaišykite. 
  5. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  6. Suverskite miltus į turimą masę ir išmaišykite. 2/5 tešlos masės sukrėskite ant skardos, kad ji padengtų dugną. Pusę obuolių išdėliokite ant tešlos, tada sukrėskite dar 2/5 tešlos ir apdėliokite ją obuoliais. Likusią tešlą tolygiai paskleiskite būsimo pyrago paviršiuje. 
  7. Tešlą pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min. 175 laipsnių temperatūroje. 
  8. Iškepusį pyragą rekomenduojama apibarstyti cinamonu ir cukraus pudra.

Mano išsaugoti straipsniai