Šis receptas patiks tiems, kuriems jau pabodo šašlykai.
Reikės: 2 kg kiaulienos šonkauliukų, 2 šaukštų pomidorų pastos arba kečupo, 1 svogūno, 3 skiltelių česnakų, 1 šaukšto aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos miltelių, kmynų pagal skonį, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukštelio garstyčių.
Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su kitomis sudedamosiomis dalimis. Šonkauliukus sudėkite į dubenį, užpilkite marinatu, pavartykite ir palikite 2–3 val. Dėkite ant grotelių ir vartydami kepkite, kol gražiai apskrus.
Vida press nuotr.
SLAPTAS KOMPONENTAS
Marinuojant šonkauliukus labai svarbi mėsa – jeigu ji neriebi, marinato sudėtyje turėtų būti daugiau aliejaus. Riebiems šonkauliukams tinka marinatai su garstyčiomis: jos iš dalies sugeria riebalus. Žinovai teigia, kad druska ištraukia iš mėsos drėgmę, ir termiškai apdorojama ji kietėja, tad gurmanai mėsą pasūdo jau iškepusią.
ALTERNATYVA
Šonkauliukus galima marinuoti sausai, t. y. tik įtrinti mėgstamais prieskoniais: įvairių rūšių pipirais, kmynais, maltu mairūnu, gvazdikėliais, raudonėliais.