Sakysite, sumuštinius patogu persmeigti iešmeliais: mažiau vargo, nei raišioti virveles? Jei iešmeliai tikrai stilingi, kodėl ne. Bet spalvingos pigaus plastiko štampuotės šiai kategorijai nepriklauso… Į kepimo popierių suvynioti, gražiai surišti sumuštiniai atrodo ir estetiškiau, ir šventiškiau – tai galimybė sužibėti prieš svečius (o kas to nenori…).
Serviruotės favoritas
Šventei ar iškylai sumuštinius gaminkite taip, kad juos būtų patogu valgyti: nusinešti į kitą kambarį ar lauką, pasičiupti nuo stalo tarp šokių, sukramsnoti be peilio ir šakutės. Tad ir patiekti reikėtų ant plokščios lėkštės, padėklo ar pjaustymo lentelės, o, jei indų trūksta, nes veiksmas vyksta gamtoje, – sudėliotus ant servetėlių. Kad sumuštinį patogiai galėtume laikyti rankoje (be baimės išsiterlioti geriausiu atveju veidą, o blogiausiu – šventinį drabužį), suvyniokite jį į kepimo popierių: dabar tai ne tik labai madingas šiuolaikiškos serviruotės favoritas, bet ir praktiškas daiktas, nes įdaru nepermirksta taip greit kaip servetėlės.
Svarbu, žinoma, ne tik gražiai patiekti šventinius sumuštinius, bet ir padaryti taip, kad jie ilgiau išliktų apetitiški. Įprastas sumuštinio gyvenimas – dažniausiai keliolika minučių (padarom ir suvalgom), o vaišės trunka ne vieną valandą. Bet tai jau kita – kulinarinė – tema.
Stilingas derinukas
Kuo skiriasi šventiškas sumuštinis nuo įprasto? Produktais – galbūt, o patiekimu – tikrai taip!
Sumuštinių puošybą derinkite su stalo dekoru: patiekiamus ant medinės lentutės gražiau perrišti linine virvele, ant spalvingos „garbanotos“ lėkštės – dekoratyviu ryškesnės spalvos siūlu.