Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Patiekalas per 10 minučių: salotų su krevetėmis receptas pagal „Ant medinės lentelės“

Patiekalas per 10 minučių: salotų su krevetėmis receptas pagal „Ant medinės lentelės“

„Sveikos mitybos principų pirkėjai nepamiršta ir žiemą. Įvairiausios daržovės: bulvės, morkos, pomidorai, agurkai bei kopūstai žiemą išlieka paklausiausios, tačiau taip pat šaltąjį metų sezoną susidomėjimas išauga ne tik šviežiomis, bet ir organizmui itin naudingomis savybėmis pasižyminčiomis raugintomis daržovėmis, jų sultimis. Populiariausia rauginta daržove išlieka tradiciniai rauginti kopūstai, kurie dažnai patenka į tinklo pirkėjų krepšelius. Be to, pastebime ir nuolat augantį susidomėjimą žuvimi ir jūros gėrybėmis“, – teigia V. Budrienė.

Kasdien – kuo įvairesnio maisto

Norint valgyti ir sveikai, ir skaniai, savo valgiaraštį reikėtų papildyti kuo įvairesnės kilmės maistu: mėsa, žuvimi, jūros gėrybėmis, įvairiausiais pieno bei augalinės kilmės produktais – vaisiais, daržovėmis, uogomis, ankštiniais augalais, riešutais ir sėklomis. Vaisiai ir daržovės atlieka svarbiausią vaidmenį mūsų mityboje. Galbūt todėl jomis ir prasideda, ir baigiasi bene visos mitybos rekomendacijos. Daugumą vaisių ir daržovių sudaro net 80–90% vandens, jie mažai kaloringi, padeda palaikyti organizmo hidrataciją bei optimalų svorį.

Svarbiausia – atrasti ne tik sveikus, bet ir skanius patiekalus

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė ir „Iki“ ambasadorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako suprantanti subalansuotos mitybos svarbą, todėl į kasdienį savo šeimos valgiaraštį stengiasi įtraukti kuo skirtingesnio maisto – nuo makaronų iki salotų.

„Nors taisyklė kasdien valgyti tik subalansuotą maistą realybėje kartais sunkiai įgyvendinama, esu tikra, kad svarbiausia atrasti patiekalus, kurie būtų ne tik sveiki, bet ir skanūs bei lengvai pagaminami – tuomet subalansuota mityba tampa lengva ir malonia užduotimi. Būtent dėl šios priežasties nuolat ieškau pačių įdomiausių skonio derinių, kurie patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams“, – sako „Iki“ ambasadorė.

Pasak jos, kai kalba pasisuka apie sveiką mitybą – prieš akis dažniausiai iškyla salotos. Tačiau net ir toks lengvai pagaminamas patiekalas gali tapti ypatingu – tereikia jas praturtinti keliais įmantresniais ingredientais: jūros gėrybėmis, žuvimi, mėsa ar egzotiškesnėmis daržovėmis, netgi vaisiais. Be to, salotas galima gaminti ne tik iš šviežių, bet ir keptų daržovių, jas praturinti kruopomis, sūriu, kiaušiniais, įvairiausiais padažais.

K. Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi savo šeimos pamėgtu salotų su krevetėmis receptu. Šios salotos puikus lengvo, bet skanaus maisto pavyzdys – pagaminamos per 10 minučių, tačiau turtingos ne tik savo skoniu, bet ir vitaminais.

Salotos su krevetėmis, avokadu ir feta

2 porcijoms reikės:

•                   Šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui

•                   150 g krevečių

•                   1 skiltelės česnako

•                   Druskos, pipirų

•                   100 g mėgstamų salotų | tinklaraštininkė naudojo romaninę salotą, gražgarstes ir špinatus

•                   1 didelio gerai prinokusio avokado

•                   Šlakelio citrinos sulčių

•                   100 g vyšninių pomidorų

•                   1 raudonojo svogūno

•                   50 g fetos

Padažui reikės:

•                   3 v.š. alyvuogių aliejaus

•                   1 v.š. agavų sirupo

•                   1 v.š. grūdėtųjų garstyčių

•                   1 v.š. citrinos sulčių

•                   Druskos, pipirų

Gaminame:

Ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką, beriame druskos, pipirų ir kepiname dar minutę. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus. Ruošiame salotas: į lėkštes dėliojame nuplautas ir gerai nusausintas salotas, avokado juosteles, kurias apšlakstome citrinos sultimis, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis smulkintą svogūną, keptas krevetes. Ant salotų užtrupiname fetos sūrio ir apšlakstome paruoštu padažu. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai