53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Naujovė mėgstantiems vaisius - egzotiškoji anona. Kas tai per vaisius?

Naujovė mėgstantiems vaisius – egzotiškoji anona. Kas tai per vaisius?

Įvairiausių vaisių gausa, ypač rudenį, yra visiškai įprasta. O šalia įprastų obuolių ir bananų, galima rasti ir egzotika dvelkiančių anonų – neįprastos formos žalių vaisių, kurių viduje randamas baltos spalvos minkštimas ir nedidelės juodos sėklytės. Nors dar ne kiekvienas žino, nei kaip, nei su kuo jas valgyti, Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė, sako, kad anonos populiarėja ir abejingų nepaliekantį jų skonį pamėgsta vis daugiau pirkėjų.

„Nors tradiciniai vaisiai, tokie kaip bananai ar obuoliai išlieka populiariausi – pastebime, kad pirkėjai neatsispiria naujovėms: ieško įmantresnių, egzotiškesnių vaisių. Būtent dėl šios priežasties savo tinkle esame paruošę patį įvairiausią vaisių asortimentą: nuo lietuviškų obuolių, mangų, pirmojo derliaus persimonų iki mažiau lietuviams pažįstamų anonų, kurias norėdami paįvairinti racioną vis dažniau išbando pirkėjai“, – teigia J. Sabaitienė.

Anonos pasižymi į bananą panašia tekstūra, o jų skonis primena braškės, obuolio ir citrusinių vaisių hibridą. Šie vaisiai yra kilę iš Centrinės Amerikos, tačiau jos paplitusios Kuboje, Jamaikoje, Indijoje, Filipinuose ir kituose šiltuose kraštuose.

Anona yra ne tik skanus, bet ir sveikas vaisius. Anonose gausu vitamino C, stipraus antioksidanto, didinančio ištvermę ir lėtinančio senėjimo procesą, taip pat stiprinančio imuninę sistemą. Šiuose vaisiuose taip pat randama mineralų, tokių kaip kalcis ir fosforas, kurie yra labai svarbūs kaulų augimui ir dantų sveikatai. Be to, juose gausu ir vitamino B6, kuris vaidina svarbų vaidmenį mažinant stresą ir netgi gerinant nuotaiką.

Anonų ir mandarinų salotos

Jums reikės:

2 nuluptų ir kubeliais supjaustytų anonų

1/2 puodelio ananasų sulčių

Kelių mandarinų

1 puodelio kokoso drožlių

1 puodelio graikiško jogurto

Pagaminimas:

Į didelį dubenį supilkite anonos kubelius, prieš pjaustant nepamirškite išimti šio vaisiaus sėklų. Tuomet į dubenį supilkite sultis ir leiskite viskam pastovėti apie 5 minutes. Galiausiai anonas nukoškite ir sudėkite į dubenį (likusias sultis galite tiesiog išgerti). Tuomet į tą patį dubenį dėkite jogurtą, supjaustytus mandarinus, kokoso drožles viską gerai sumaišykite ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai