53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Valgomųjų batatų keksiukai su špinatais

Valgomųjų batatų keksiukai su špinatais

Pagal šį receptą pagaminto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Reikės: 2 valgomųjų batatų (liaudyje vadinamų saldžiosiomis bulvėmis), šaukšto alyvuogių aliejaus, 70 g sviesto, 2 kiaušinių, 100 ml pieno, 300 g kvietinių miltų, 2 šaukštų rudojo cukraus, 2 šaukštelių kepimo miltelių, druskos, pipirų, 300 g šviežių smulkintų špinatų, 70 g fetos sūrio.

Įjunkite orkaitę kaisti iki 200 ºC temperatūros, tuo metu nuplaukite ir nuskuskite bulves. Jas sudėkite ant kepimo skardos ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Įdėkite į orkaitę ir kepkite 20 min. Kai iškeps, palikite atvėsti.

Ištirpintą sviestą, kiaušinius ir pieną išplakite dideliame dubenyje. Į plakinį suberkite miltus, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Sudėkite bulves, smulkintus špinatus ir fetą. Viską išmaišykite. Popierines keksiukų formeles ištepkite alyvuogių aliejumi, įdėkite į keksiukų formą, pripilkite tešlos ir kepkite 200 ºC temperatūroje 20 min.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai