Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Gardūs pietūs: vištiena su daržovėmis ir migdolų drožlėmis

Gardūs pietūs: vištiena su daržovėmis ir migdolų drožlėmis

Dar vienas patiekalas iš šio savaitgalio pietų. Viskas labai paprasta ir rezultatas geras.

Sudėtis (4-6 porcijos):

2 vištų krūtinėlių filė

Svogūnas

~300 g šaldytų šparaginių pupelių (gali būti ir šviežios)

Maža cukinija

Gera sauja migdolų plokštelių

Marinatui:

3-4 skiltelės česnako

Sojų padažas

Prieskoniai vištienai

Šlakelis alyvuogių aliejaus 

Paruošimas:

Vištieną gausiai užpilti sojų padažu, įdėti sutraiškytas česnako skilteles, pabarstyti prieskoniais, įpilti šiek tiek aliejaus. Paskirstyti marinatą rankomis ant vištienos ir uždengus maistine plėvele palikti šaldytuve per naktį. [Jei neturite tiek laiko ar nenorite tiek laukti – ne bėda, nes vištiena ir per valandą ar dvi gerai sugeria kvapus ir skonius] Vištienos gabalus perpjauti išilgai, kad būtų plonesni gabalėliai. Juos dėti į kepimo indą. Ant mėsos supilti likusį marinatą iš indo. Ant viršaus dėti pusžiedžiais pjaustytą svogūną, šparagines pupeles, nuluptą ir juostelėmis pjaustytą cukiniją. Daržoves pabarstyti prieskoniais, druska. Galiausiai pabarstyti migdolo plokštelėmis. Indą uždengti folija ir kišti į karštą orkaitę. Pakepti apie 15 min., foliją nuimti ir dar kepti gerą pusvalandį. Mėsa sultinga, daržovės gerai iškepusios.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai