Makaronai yra vienas tų patiekalų, kuriuos galėčiau valgyti itin dažnai. Man patinka tai, kad jie gana greitai pagaminami ir juos galima kaskart valgyti vis kitokius – su įvairiais padažais ir priedais.
Tiesiog pajungi savo fantaziją ir kiekvieną kartą ant stalo garuoja vis kitokio skonio patiekalas. Šį kartą išbandžiau naujus makaronus, pagamintus iš kukurūzų miltų. Na, pamačiau aš juos parduotuvėje ir susidomėjau. Rašo, kad jie sveikesni ir be glitimo. Žodžiu, valgyk ir lieknėk.
Bet bet bet… tiesą sakant, skonis mane šiek tiek nuvylė. Kažkas juose ne taip, tad aš lieku prie klasikos ir kitą kartą vėl grįšiu prie savo pamėgtų kvietinių miltų makaronų.
Sudėtis:
Skardinė tuno aliejuje
2 dideli pomidorai
Avokadas
Ryšelis svogūnų laiškų
100 g fermentinio sūrio
Makaronai
Paruošimas:
Išvirti mėgstamus makaronus. Pomidorus nulupti (aš visada nulupu pomidorų odelę, nesvarbu, kokį patiekalą gaminčiau), supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Gerai prinokusį avokadą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūnų laiškus susmulkinti ir sumaišyti su avokadu ir pomidorais. Viską pabarstyti druska, pipirais, užpilti šiek tiek aliejaus nuo tuno. Į lėkštę dėti išvirusius makaronus, ant viršaus keletą gabalėlių pasmulkinto tuno. Ant jo dedam daržovių salotas ir užbarstom sūriu.