Mūsų namuose šitas plovas (dažniausiai be mėsos) labai mėgstamas. Aš jį mėgstu, nes jis greitai ir lengvai paruošiamas, o vyras jį mėgsta, nes tai skanus ir pakankamai sotus patiekalas (ypač jei porcija nemaža).
Nuotraukoje plovas be mėsos, bet manau, fantazijos per daug įjungti ir nereikia, kad įsivaizduotumėte, kaip jis atrodo ir su mėsos (pvz., vištienos) gabalėliais. Aprašysiu, kaip pasigaminti vegetarišką ir mėsišką variantą kartu.
Sudėtis:
200 g kuskuso kruopų (lietuviškai, sako, jos vadinamos kruopainiais)
Svogūnas
Morka
Džiovintos petražolės ir bazilikai (galite naudoti ir šviežius)
Džiovinta malta raudonoji paprika
Druska
2 skiltelės česnako
2-3 valg. šaukštai grietinės
Variantui su vištiena:
Vištienos krūtinėlė
2 skiltelės česnako
Sojų padažo
Paruošimas:
Vištienos krūtinėlės filė supjaustyti nedideliais kubeliais, sudėti į indą, įspausti česnako skilteles, gausiai užpilti sojų padažo ir palikti pasimarinuoti bent valandą.
Kuskuso kruopas užpilti verdančiu vandeniu taip, kad jas apsemtų. Įberti šiek tiek druskos ir įpilti šlakelį aliejaus. Indą su kruopomis uždengti ir palikti išbrinkti.
Svogūną ir morką supjaustyti mažais kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus. Suberti smulkintą svogūną ir šiek tiek pakepinti. Tada sudėti marinuotą vištienos filė. Pakepinti, kol mėsos gabalėliai iškeps. Tada suberti morkų kubelius ir vėl šiek tiek pakepinti. Galiausiai, sudėti kuskuso kruopas ir viską gerai išmaišyti. Įberti maltos džiovintos paprikos, galima įdėti ir kitų mėgstamų prieskonių. Čia ypač tiktų indiški kmynai, kalendrų ar garstyčių sėklos.
Baigiant kepti, įdėti porą šaukštų grietinės ir gerai išmaišyti. Suberti džiovintas petražoles ir bazilikus. Plovą nuimti nuo