Puikiai tiks rudeniniams žygiams ar jaukiems pasisėdėjimams!
6 porcijoms reikės:
Viso kiekio pagaminto Bolonijos padažo,
12 lakštų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
6 saujų šviežių jaunų salotų lapelių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta instrukcijoje. Kiekvieną lakštą aštriu peiliu perpjaukite per pusę ir šiek tiek iškočiokite.
Pyragėliams galite naudoti ir vadinamąją filo tešlą. Kadangi ji plonesnė, kepti reikės trumpiau. Viršų aptepkite ne kiaušinio plakiniu, bet sviestu.
Ant pusės tešlos gabalėlių uždėkite Bolonijos padažo, šiek tiek jį suspauskite ir uždenkite likusiais gabalėliais. Šakute apspauskite pyragėlių kraštus, kad tvirtai sukibtų.
Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 30–40 minučių arba kol gražiai pagels. Patiekite su salotų lapeliais.
Patarimas. Kad įdaras būtų nebirus, į mėsos padažą galima įdėti 3 šaukštus krakmolo: prieš tai išmaišykite jį 40 ml vandens iki tyrės konsistencijos.
Skanaus!