Šis receptas Jums pravers ne tik per Užgavėnes, tačiau pradžiugins šeimą ir bet kurią dieną.
Pagal šį receptą pavyks iškepti apie penkiolika blynų. Pradėkite nuo bulvių – sutarkuokite 5 nedideles bulves. Pasiruoškite 2 stiklines, kuriose per pusę būtų sumaišytas pienas ir virintas vanduo.
Kitas etapas – mielių paruošimas. 50 gramų mielių sumaišykite su 3 šaukštais šilto vandens, taip pat įpilkite šaukštą cukraus ir šiek tiek druskos. Šią masę išmaišykite.
Tuomet į bulvių masę pilkite miltus. Gali prireikti daugiau nei 3 šaukštų – juos pilkite tol, kol masė bus tiršta ir vientisa. Tada jau galite pilti ir paruoštas mieles. Jeigu mėgstate, į šią masę galite įdėti ir sutrintą pusę svogūno.
Blynų masė jau beveik paruošta: belieka supilti vandenį, įmušti vieną kiaušinį, pridėti kelis šaukštus grietinės. Viską sumaišykite ir palaukite 10 minučių – gauta masė turi iškilti.
Jeigu matote, kad masė per tiršta, galite dar įpilti vandens. Kepkite ant įkaitintos keptuvės.
Blynus galite pagardinti kiaušiniene ir lašinukais arba valgyti tiesiog su sviestu. Tikras žiemos sezono gardėsis!
Skanaus!